Este o construcţie cu regim de înălţime parter, parţial P+1, ce cuprinde toate spaţiile necesare pentru activitatea de depozitare fructe, în conformitate cu legislaţia în vigoare, şi anume: hol recepţie, sală triere, celule depozitare, cameră tehnică, cameră coordonare, sală de mese, vestiare, grupuri sanitare şi alte spaţii necesare desfăşurării activităţilor specifice.
Suprafaţa construită la sol este 2431 mp, la care se adaugă şi etajul parţial, rezultând o suprafaţă construită desfăşurată de 2541,3 mp.
Caracteristicile tehnice ale construcţiei sunt:
- Fundaţii izolate de tip bloc cu cuzinet şi grinzi de rigidizare din beton armat.
- Structura metalica – cadre transversale din metal, şarpantă metalică, grinzi metalice pentru planşeu intermediar (realizat dintr-un cofraj pierdut din tablă cutată şi beton armat cu plase sudate), grinzi metalice ale platformei de susţinere şi vizitare echipamente frigorifice, stâlpi secundari, pane şi contravântuiri.
- Închiderile şi compartimentările sunt realizate din panouri termoizolante, vopsite în câmp electrostatic.
- Pardoseli: şapă elicopterizată cu cuarţ în spaţiile de depozitare, holurile dintre ele, sala triere, camera tehnică; pardoseli ceramice în spaţiile destinate angajaţilor şi spaţii tehnice.
- Finisaje: spaţiile tehnice şi cele destinate angajaţilor – placări cu plăci gips carton şi impermeabilizate cu plăci ceramice şi zugrăveli lavabile, tavan fals din plăci gips carton în spaţiile anexă.
- Tâmplăria – PVC cu geam termopan, ferestre prevăzute cu sistem de protecţie contra insectelor.
- Acoperişul – panouri termoizolante vopsite în câmp electrostatic montate pe structură metalică.
- Utilităţi: alimentare cu apă, încălzirea spaţiilor (centrală termică cu funcţionare electrică), reţele canalizare.